ΒΕΡΟΛΙΝΟ

ΒΙΕΝΝΗ
4 Φεβρουαρίου, 2020
ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
4 Φεβρουαρίου, 2020

… Πύλη του Βρανδεμβούργου, το έμβλημα της πόλης. Βλέπουμε τα τελευταία 120μ. του τείχους που διχοτομούσε την πρωτεύουσα, το πλέον, ιστορικό, σημείο ελέγχου Τσάρλι (και πρώην έδρα της Γκεστάπο), την λεωφόρο Ούντερ ντεν Λίντεν, το Δημαρχείο την εκκλησία Ν

1η Μέρα : ΑΘΗΝΑ – ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Συνάντηση στο αεροδρόμιο και πτήση για Βερολίνο. Μετά από 2 ώρες και 50 λεπτά φθάνουμε στην περίλαμπρη πρωτεύουσα της Γερμανίας. Ο αντιπρόσωπος μας θα μας οδηγήσει στο ξενοδοχείο μας όπου μετά την παραλαβή των δωματίων θα μας ενημερώσει για τον τρόπο που πρέπει να κινηθούμε στην πόλη. Το υπόλοιπο της μέρας είναι χρόνος ελεύθερος. 

2η Μέρα: ΒΕΡΟΛΙΝΟ 
Μετά το πρωινό μας ξεκινάμε την ξενάγηση μας. Θα γνωρίσουμε την σύγχρονη αλλά και παλαιά ιστορία μιας πόλης-σύμβολο που μέχρι το 1989 ήταν χωρισμένη στα δύο από το περίφημο Τέιχος του Αίσχους. Πρώτη μας στάση δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από την Πύλη του Βρανδεμβούργου, το έμβλημα της πόλης. Βλέπουμε τα τελευταία 120μ. του τείχους που διχοτομούσε την πρωτεύουσα, το πλέον, ιστορικό, σημείο ελέγχου Τσάρλι (και πρώην έδρα της Γκεστάπο), την λεωφόρο Ούντερ ντεν Λίντεν, το Δημαρχείο την εκκλησία Νικολάι, το πλήρως ανακαινισμένο Ράιχσταγκ. Επισκεπτόμαστε επίσης το μοναδικό μουσείο της Περγάμου της περίφημης ελληνικής αποικίας στη Μ. Ασία, όπου βρίσκεται η Πύλη της Αγοράς της Μιλητού και ο Βωμός της Περγάμου, μοναδικό ελληνικό αριστούργημα του 2ου αιώνα π.Χ. Τακτοποίηση στο ξενοδοχέιο και το υπόλοιπο απόγευμα ελεύθερο στη διάθεση σας για αγορές.

3η Μέρα : ΒΕΡΟΛΙΝΟ
Μετά το πρωινό ελεύθερος χρόνος 

4η Μέρα : ΒΕΡΟΛΙΝΟ – ΑΘΗΝΑ
Πρωινό στο ξενοδοχέιο. Για όσο χρόνο έχουμε στην διάθεση μας ίσως προλαβαίνετε για κάτι που δεν προλάβατε τις προηγούμενες ημέρες. Μεταφορά στο αεροδρόμιο και σίγουρα έχει πραγματοποιηθεί μια εκδρομή που αφήνει υποσχέσεις για πολλές ακόμα επισκέψεις σε αυτή την πόλη.